Skip to content

City Magazine:FLUX RADIO SE OSLOBAĐA!

  • by

Flux radio je sinonim za radio koji je slobodan, smeo, kreativan i autentičan. Radio koji ne samo što uvodi nove tehnike i trendove na polju radiodifuzije i internet medija, nego ih i predviđa i kreira.

Tradicionalno, već dvanaestu godinu zaredom, studenti i studentkinje Fakulteta dramskih umetnosti sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture stvaraju periodičnu online radio stanicu –jedinstveni medijski prostor namenjen mladima, u kome se obrađuju teme značajne za celokupno duštvo, a tiču se mladih. Zahvaljujući FLUX radiju pokrenuta su mnogobrojna pitanja, a veliki broj eminentnih stučnjaka iz oblasti filma, pozorišta i kulture učestvovali su u stvaranju programa.

Tema ovogodišnjeg programa je oslobađanje. Oslobađanje kao osnovni preduslov za slobodu, sreću i prihvatanje sebe. Osloboditi se stega društva, normi, pravila, stigme, ličnih demona i svega što nas ograničava i čini zarobljenima. Želimo da naše slušaoce podstaknemo da se oslobode predrasuda i unutrašnjeg nemira u izmenjenim vanrednim okolnostima prouzrokovanim pandemijom, kao i da ostanu povezani i pored fizičke distance.

Od 16. do 19. novembra, slušaoci će biti u prilici da poslušaju 7 autorskih emisija. Govorni program će svakog dana počinjati u 9 časova, Prvom jutarnjom, emisijom koja se bavi aktuelnostima i kako ih mladi doživljavaju. Nakon toga, uz emisiju edukativnog karaktera, Menjamo perspektivu o temama kao što su mentalno zdravlje, feminizam, kultura… Dan se nastavlja uz zabavni program, gde će gosti De facto da pričaju o oslobađanju u različitim granama umetnosti. Zatim, Živi zid prati trenutna dešavanja u svetu sporta, da bi se u emisiji Vertigo slušaoci zavrteli u svet društvenih mreža. Dan se završava u 21 čas, muzičkom emisijom Lockdown, koja će predstaviti nove autore i autorke alternativne srpske scene.

Jedan deo ovogodišnjeg programa posvećen je i radio dramama iz audio arhive Tragovi zvučnog nasleđa Fakulteta dramskih umetnosti, gde će slušaoci imati priliku da čuju studentske radove naših istaknutih dramskih umetnika.

Celokupan program može se slušati na internet stranici www.fluxradio.rs, a sve aktivnosti mogu se pratiti putem Flux Facebook i Instagram naloga.

Nakon završetka emitovanja programa, sve emisije će moći da se slušaju u vidu podcasta na Flux Mixcloud kanalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *